Woman

"Never offend a woman
For God counts her tears.
Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him"



10.21.2009

Salamz!
Olen nüüd pea kuu aega pesitsenud taas Egiptuses. Puhkus Eestis on hea, aga kodus olla on parem. Paraku olen hetkel tööotsaga Sharmis ja jään siia pikemaks. Kui Sharm vanasti oli tore koht, siis praeguseks on ta nii muutunud, et oota juba pikisilmi, millal meie hooaeg lõppeb.
Kannan rätikut siin. Kõndides ringi vanal turul kui eeskujulik moslemitüdruk, on kohalikud jälle pöördes. Ja millegi pärast hakatakse kõnelema kohe vene keeles. Why so!? see on see asi, mis siin Sharmis juurde tuli ja kui ausalt, siis ei soovi kusagile välja minnagi.

MÕTE. KÜSIMUS.
Kes oskaks vastata, või tahaks lihtsalt teie mõtteid kuulata: õhtul väljas käimine. Mida oleks vallalisele moslemi tüdrukule teha õhtul väljas?
Minu mõte on siiski see, et pärast 9t õhtul pole ühelegi neiule kohane väljas olemine. Isegi kui meie oleme harjunud kohviama jne, aga minu arvaumse muutis Sheikh El Azhar, dr. Mohammed. Kui ütlesin talle, et käin vahete vahel õhtul väljas, ja seda vaid selle pärast, et istun ühes kohvikus netis, kuna netiühendust mul ei ole, siis tema aga oli suht kuri selle peale ja ütles, et korralik moslemi naine (olgu ta abielus, või mitte), väljas hilja ei käi.
Mis teie arvate?

9 comments:

  1. Keelatud see pole. Ja igal inimesel tikub olema erinev arvamus selle kohta, mis on "korralik" moslemitydruk. Kui sinu sisetunne ytleb et ara kai valjas, siis kuula seda. Kui tombab valja, siis mine. Mis vahet seal on?

    Mehed ja naised on islamis vordsed ja kui meestel on kohane valjas kaia, siis miks mitte naistel.

    Kumb parem on, istuda netis & olla roomus voi konutada kodus ja vajuda depressiooni? Internet tikub valismaal elavatele inimestele olema tihti ainus taskukohane suhtlemisvahend oma sugulastega ja kes saab sugulastega suhtlemist keelata?

    Jumal ei sea meile mingeid piiranguid, me ise piirame end ja keelame omale haid asju, mille Jumal lubanud on. Moni laheb veel nii kaugele et keelab Jumala nimel ka teistele haid asju :)

    Veel yks mote - mones riigis on Isha palvus peale kella 9 ohtul. Kas naisel on keelatud mosheesse kondida? Moni naine votab ette mingi reisi voi retke - ta ei saagi 9ks koju :)

    Millega sa pohjendad et justnimelt peale kella 9-t korralik moslemitydruk valjas ei kai? Miks mitte peale 8-t voi 10-t? Millise nipiga sa selle piiri tombad? Kas suveajad ja talveajad lahevad ka arvesse? Kas 9 suve- voi talveaja jargi?

    Pealegi araabiamaades tihti elu just oosel algabki ja koik kohad on moslemineiusid ning naise tais. Lapsi samuti..

    :) Abielus moslemitydrukuna naudin hilisohtuseid jalutuskaike yksinda voi sobrannadega linnapeal, mis varskendavad meelt, aitavad pysida vormis ja end liigutada, mis on meeldiv voimalus suhelda oma sopradega, tostab tuju ja on lihtsalt koige ehedam toestus selle kohta, kuidas Jumal on loonud niivord fantastilise maailma, mis muutub justkui muinasjutumaaks kui saabub oo :) Oo loob erilise meeleolu, oosel on hea motiskleda ja votta aega iseendale, mis paevaste tegemiste ja sagimiste juures tahaplaanile jaavad.

    Nii et minu arvamus on - kellele meeldib ohtuti valjas kaia, see kaigu, kes eelistab kodus istuda, see istugu :) tegu on isikliku valikuga. Ja leidub piisavalt moslemimehi, kes noustuvad nii sellega, et naine kaib ohtuti valjas kui ka selliseid, kes ei noustu sellega. Kysi Jumala kaest ja vaata mida Ta sulle vastab :)

    ReplyDelete
  2. minu arvamus on see, et ükski mosleminaine ei tohiks ilma mahramita õhtusel ajal väljas konutada. Ma arvan et igaüks teab mis kõik võib juhtuda ilma kaitseta, eriti veel siin Cairos. Ma peaks püstihull olema kui siin tänavatel üksi ringi konutaks. mama elab kõrvaltänavas (3min tee) ma ikka üksi ei käi seda teed, kui väga vaja ja mees ei saa siis helistan ette ja mõni vendadest või baba tuleb mulle vastu.
    Milleks vaja kõiki neid sekeldusi??? Selleks, et olla mehega "võrdne"? hahaaaa....

    ReplyDelete
  3. Assalamu aleikum. Arvan ka, et keegi Allahi kartev mosleminaine ei tohiks ohtusel ajal yksi oues konutada. Milleks? Eriti veel kui n. netikohvikutes on vooraste meeste ja naiste segunemine. Parem ole oma kodu ja plaani abielluda.:D

    ReplyDelete
  4. Allahi kartev voi armastav? Hirm valistab armastuse ja armastus hirmu - need tunded on teineteise vastandid. Sel ajal kui tunneme hirmu, ei armasta. Ja sel ajal kui armastame, kaob hirm me seest :)

    ReplyDelete
  5. mina kaisin pimedas ringi yksi kuna mees elas teises linnas enamusajast
    ja lapsel oli eraopetajad kelle juures tundides kais nu peale kooli sai ta sinna 6ks viidud ja siis 2 voi 3 tunniparast toodud kohe oli kyll kui aus olla aga mis teha
    aga niisama ei kaiks ringi 1

    ReplyDelete
  6. huvitav kas koer laheks mahramina arvesse? hasti valjaopetatud koer on parem ihukaitsja kui kidur meesterahvas :D

    ReplyDelete
  7. Minu arust on ikka vahe, kas niisama kuskil konutada, kohvikutes, tanaval jne v6i kuskilt tulek jaab hilja peale ja siis paratamatult tuleb pimedas liikuda. Niisama ei ole sobiv korralikul naisterahval(moslem/mittemoslem)pimedas 6htul ringi kaija.

    Ma arvan, et netikohvikus saab igal muul ajal ka kaija.

    ReplyDelete
  8. Muidugi ei pea silmas väljaskäimist koeraga, poodi,tööle, lapsele kooli järgi jne. See loogiline. Aga just vabaaja veetmine.
    Mul endal on natuke imelik käia hilja õhtul väljas - siin Sharmis on kõik mehi täis ja mina (ilus, tark ja osav moslemitüdruk) loogiline et tõmban tähelepanu.

    ReplyDelete
  9. http://ninja-bloog.blogspot.com/2010/06/igavene-konflikt-hommiku-ja.html

    ReplyDelete