Woman

"Never offend a woman
For God counts her tears.
Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him"



9.20.2010

Salam kallid õed!

Väga vabandan, et olen unarusse jätnud armsa blogi. Kahjuks pole suutnud leida veel abilist, kes võiks siia huvitavaid "naiste teemasid" postitada.
Kuna vahepeal olen tegelenud töö, õpingute ja võistlustega, siis ei olnud lihtsalt aega siia miskit kirjutada.

September on peagi läbi. Ilmad on ilusad, kohati päikesepaistelised, kohati vihmased. Puid kaunistavad punakas-orandžid sügisvärvid, mis tekitavad ka halli ilmaga natukenegi rõõmsamat meeleolu.

Ise siin põdesin enam mitte nii rõõmsat külmetust, mis see aasta on eriti pikka ja piinarikas. Sümtomid: nohu ja palavik 4 päeva ja kui tunned, et oled juba terve, siis hakkavad hingamisteed haiget tegema. Kuigi hetkel on liikumas kühugripp, õnneks selle küüsi ma jäänud pole. Sellega sai hakkama küll aga minu koer, keda pidin Västriku kliinikusse lõpuks viima.

Tarbija24.-st leidsin artikli, kuidas end ravida. Natuke sai see kärbitud:


Külmetussümptomeid saab tõhusalt ravida looduslikest koostisosadest valmistatud koduste segudega ning need on ohutumad kui apteegiravimid.

USA Toidu- ja Ravimiamet (Food and Drug Administration) võttis kaalumisele dekstrometorfaani sisaldavate külmetusrohtudele piiramise soovitamise, kuna aine võib põhjustada meeleoluhäireid. Shine.yahoo.comtoob välja seitse alternatiivset kodust ravimit külmetusega võitlemiseks, mis on vähemalt sama tõhusad kui apteegirohud.

Soolaveega kuristamine

Tavaline lauasool võib hooajalist külmetust edukalt leevendada. Sool tapab baktereid ning kuivatab kurgust liigse vedeliku, mis tekitab neelamisel ebamugavust. Kuristamisel lahustab sool röga ning alandab valu tekitavat põletikku.

Soolalahuseks tuleb 240 milliliitrine klaas täita sooja veega ning lisada pool teelusikatäit soola. Kuristada tuleb kolm korda, kuni klaas on tühi. Tegevus ei pruugi meeldiv olla, kuid parandab kohe enesetunnet.

Hingamisteid vabastav aur

Auru sissehingamine aitab hingamisteid vabastada ning paneb külmetuse kehast välja liikuma. Isetehtud mündisegu ravib tõhusalt mädakoldeid.

Pane veepotis keema piparmünt, rosmariin ja nelk ning hinga segu auru sisse. Auruses dušširuumis viibimine mõjub samuti peale ja rindkerele tervendavalt.

Cayenne'i jook

Cayenne'i pipar turgutab hetkega vereringet, et külmetusega võitlevad verelibled kiiremini sihtkohani jõuaksid. Sooja veega segatuna leevendab jook kohe ka kurguvalu.

Sooja vette tuleb segada veerand teelusikat Cayenne'i pipart. Jook rahustab ajutiselt ärritunud kurku ning paneb immuunsussüsteemi tõhusamalt tööle.

Värske hakitud küüslauk

Küüslaugu söömine on kõige looduslikum viis kaitsevõime tugevdamiseks, et külmetusega võidelda. Nohu esimeste märkide korral tuleks süüa viilutatud küülauguküüs leivaga.

Kodune külmetussiirup

Tõhusa ja loodusliku köhavastase segu valmistamiseks on vajalikud kolm koostisosa: sidrunimahl, mis sisaldab palju C-vitamiini; mesi, mis annab energiat ning soe vesi.

Veerand tassi tuleb täita sooja veega ning lisada kolm supilusikat sidrunimahla ja üks tassitäis mett. Siirupit annustatakse teelusikatäis korraga vastavalt vajadusele, see vähendab köha ja leevendab kurguvalu. Segu ei soovitata imikutele, kes peaksid mett vältima.

Kanasupp

Teadlaste avastused kinnitavad, et kanasupp ergutab limaskestade tööd, see aitab hingamisteede ummistusi vähendada ja põletikke pärssida.

Parima tulemuse saamiseks tuleks kanaliha koos köögiviljadega (näiteks sibul, porgand ja seller) tasasel tulel keeta vähemalt 12 tundi. Mida kauem on pott pliidil, seda enam kasulikke aineid jõuab kanaluudest suppi.



2 comments:

  1. Kanasupiga oli nii, et selle positiivseks môjuks paranemisele, peab olema kogu selle keemise ajal poti ligidal, et aurud saaksid hingamisteedesse pääseda.

    ReplyDelete
  2. Või nii. Ma olin nii haige, et ei suutnud püstigi seista. Isa tegi supi valmis :)

    ReplyDelete