Woman

"Never offend a woman
For God counts her tears.
Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him"



7.26.2010

Vead Ramadani ajal


Saabumas on püha Ramadanikuu, mil moslemid on täis ärevust ja ootust. Ramadanikuu muudab religiooseks ka need moslemid, kes tavapäeval on usu teisele plaanile jätnud. Just sellel kuul tunned, et meid on palju, tunned tuge ja usku ning tahet õppida ja islami maailma avastada.
Ramadanist saab EESTI keeles lugeda SIIT.

ENAM LEVINUD VEAD, MIDA NAISED TEEVAD PAASTU AJAL
1. Osad naised ei järgi soovitatud meetmeid ja sõnu, mida tuleb lausuda enne kohustuslikku palvust ja/või pärast seda. Samuti nad palvetades paljud ei pühendu täielikult ning palvetatakse kiiresti.
2. Osad naised lõpetavad saum'i e. paastu tundes, et nende menstruatsioon on alanud, kuid pole veel vereeritust näinud.
3.Osad naised ekslikult arvavad, et söögivalmistamisel toidu maitsmine on keelatud (enne oli sõna keelatud asemel lubatud. Artikkel muudetud.)
4.Häbenetakse kasutada ehteid, meiki ja parfüümi kodus (mehe jaoks) päevasel ajal.
5. Arvatakse, et verejooks ninast või väljatõmmatud hammast katkestab paastu. Tegelikult see nii ei ole.
6. Ahvatleda abikaasat päevasel ajal kuni intiimsuseni. Ramadani ajal naine peab vastupidi meest toetama ning meelde tuletama, et Ramadani kuu päevasel ajal on intiimsuhted keelatud isegi abikaasade vahel.
7. Osad naised aga eksivad mõeldes, et ka öösiti seksuaalvahekord abikaasaga on rangelt keelatud. See on aga vale. Öösiti võib vahekorras olla lausa fajrini ja see olgu halal.
8.Mõned naised aga on Ramadani ajal vihased, karjuvad, löövad lapsi, sõimavad abikaasat ning viidavad kõike just paastu peale. Ramadan tegelikult on aga kannatlikuse "treening", mil naine ja kõik teised moslemid peaksid end tagasi hoidma ning mõtlema vaid heale.
9.Paljud naised veedavad köögis liiga palju aega, unustades palvetamise
10.Osad naised aga meelega käivad poodides, ostavad mittevajalikke asju, käivad pidustustel, mis on väljaspool nende kodu.
11. Osad naised lubavad oma tütardel mitte paastuda isegi kui need on juba suguküpsed. Põhjuseks on: "ta on veel liiga väike selle jaoks".
12. Paljud naised sunnivad lapsi keelduma paastust, et ei langeks nende õppeedukus.


Kindlasti meie õdedel on ka midagi omalt poolt lisada. Ärge häbenege kommenteerida - teie arvamus on meile tähtis!

5 comments:

  1. toidu maitsmine keele otsaga on lubataud, et teha kindlaks, kas on vaja lisada rohkem soola.
    http://blogs.muxlim.com/StormOfTruth/30-simple-mistakes-during-ramadan-with-correction/

    ReplyDelete
  2. Bravo! Ehk peaks punkti nr. 3 muutma! Sest toidumaitsmine on vajadusel lubatud tõesti. "Elaborating on the issue of tasting food while fasting, Sheikh M. S. Al-Munajjid, a prominent Saudi Muslim lecturer and author, adds:

    There is nothing wrong with a fasting person tasting the food if he needs to, as long as he tastes it with the tip of the tongue and then spits it out without swallowing anything.
    But if the fasting person forgets and swallows it by mistake, there is no sin on him, and he should complete the fast. This is because the general rule of Shari`ah is that the person who forgets is excused. The Prophet (peace and blessings be upon him) said: “Whoever forgets that he is fasting and eats or drinks something, let him complete his fast, for it is Allah Who has fed him and given him to drink.” (Reported by Al-Bukhari and Muslim)"

    http://www.islamonline.net/

    ReplyDelete
  3. Kallid naised:), miks Te ise ei suuda mõelda?...
    Nii palju imelikke nõudmisi?...toidu maitsmine jne..intiimsus päevasel ajal keelatud , öösel lubatud jne...lihtsalt uskumatu...

    ReplyDelete
  4. eelmine kommentaar j2i arusaamatuks! miks ma ise pean m6tlema, kui mulle on selgelt 6eldud, mida islam lubab ja ei luba. Ja mis siin imelikku on, et p2evasel ajal on intiimsus keelatud? Eelmine kommenteerija pole vist moslem ja ei tea islamist v2ga palju...

    ReplyDelete
  5. Minu arvamus jällegi on selline et islamit ei saa järgida kui sa ei mõista miks ja milleks mingi punkt on.
    Just sellepärast ongi need imelikud nõudmised kuna antud kommenteerija ei mõista Ramadani ja paastu olemust ning tähtsust moslemitele.
    See teema siin lahti seletada läheks hirmus pikaks ja mu meelest on suhteliselt raske hakata kellelegi seletama Ramadani olemust kes islamist absoluutselt midagi ei tea. Et siis antud kommenteerijale soovitaks lehekülge: http://www.islam.pri.ee
    Sealt saab palju eestikeelset informatsiooni moslemite kohta.

    ReplyDelete